Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szigetes élmények az elmúlt 19 évből

Az idei lesz a 20. Sziget, ami természetesen komoly okot ad a nosztalgiázásra, főleg azoknak, akik már régen is voltak a Diákszigeten, Eurowoodstockon vagy a Pepsi ~-en, amikor még... A Miénkasziget.hu oldal az első 19 Sziget emlékeit gyűjti össze. Láthatók itt videók, plakátok, a blogban pedig nosztalgiázó szövegek olvashatók. A Sziget-történelem fejezetei mellett megtaláljuk itt Lukács László, Kispál András, Uj Péter, Szalóki Ági emlékeit is, de mindenki feltöltheti a maga fotóit, videóit, szövegeit.

0 Tovább

"Nem a magasság a lényeg" - Prince-kvíz a Szigeten

Hírességek és emberek Prince-ről. A vallásáról szóló kérdésre a helyes válasz egyébként: Prince 2001 óta Jehova Tanúja. (Mint innen kiderül, minden mással egyetemben.)

0 Tovább

Műanyagkártyás fizetés: a jattolás vége

"Nézzétek, egy magyar!" - ezt az izgalmat kolléganőm váltotta ki az egyik italpult dolgozóiban, amikor egy sört kért tőlük. A nulladik napon azt vizsgáltuk, hogy működik az új, feltöltős-plasztikkártyás rendszer és hogy így is jattolnak-e a 90 százalékban külföldi fiatalok. Nem jattolnak.

Az egyik kajapultos férfi például arról panaszkodott, hogy a kártyás rendszer miatt a Balaton Soundot egyetlen egy borravalóval zárta; az idei Szigeten az első borravalót én adtam neki, hogy megtudjam, hogy működik a jattolás. Nos,  komplikált: odaérintem a leolvasóra a kártyámat, a pultos beírja az összeget, elhúzom, közlöm vele a borravaló nagyságát, újra odanyomom és a rendszer leszedi a kártyámról a borravalóval kiegészített összeget. Felsorolta, hogy ezzel ki mindenki jár jól; önmagát nem, Gerendai Károlyt ellenben említette.

Egy italstandos lánynál is bemondásra lehet borravalót adni, de szerinte nem kell ennyit trükközni a kártyával. Náluk tegnap egyvalaki adott borravalót. Ő a jattolás végét a kényelemmel magyarázza: eddig ugye az volt, hogy az emberek zsebét húzta a visszajáró aprópénz, most viszont nem húzza semmi, így maradék sincs, amit a kényelmesek nagyvonalúan otthagynának. A másik általános elmélet szerint az európai fiatalok el sem gondolkoznak azon, hogy a kártyával nem lehet jattolni, sőt, egyáltalán nem gondolkodnak a borravalón. És a kártyás rendszerben az ún. bebulizottak adakozókedve sem játszik be, ami pedig a hajnali órákban szokot sokat dobni a bevételen. (A kártya mellett egyébként karórával is lehet fizetni, Sziget-feliratos, 7000 forintba kerül és ezt nem lehet leenni/inni.)

Azt is tudni szerettük volna, hogy idén mennyiből lehet jóllakni a Szigeten: az árak roppant széles skálán mozognak. Van, amit a tőlünk Keletebbről érkezett vendégeink büdzséjéhez igazítottak (zsíros deszka 300 HUF, csülök 600 HUF), és sok olyan is van, ami a tőlünk Nyugatabbról érkezettekéhez (óriás hamburger 1500, 10 deka olívabogyó 900, 4 centi absinth 900 HUF). Sajnálatos módon a Fényt már 900 forintért mérik, egy korsó Dréher 560, a hosszúlépés minőségi borból 640, egy cső kukorica 350 HUF. Sok helyen az ételek angolul, az árak euróban is ki vannak írva, de gondolom, csak tájékoztató jelleggel, hiszen a plasztikkártya monopolhelyzetbe került.

(Fotók: Pályi Zsófia)

0 Tovább

quart

blogavatar

Ami a Quart.hu-ból kimarad

Utolsó kommentek