Nocsak! Egy véletlen folytán ki tudtam tapasztalni, hogy mennyire biztonságos ez a kártyás fizetési mód - ha egy csepp becsület szorult belénk.

 

Imént találtam egy kártyát, és játékból odavittem, ahol kiadják az ilyeneket és megkérdeztem, hogyha leadom a kártyát, akkor mennyi esélye van, hogy a tulajdonosa visszakapja a pénzét. Mondták, hogyha a normál díjas számon regisztrálta az illető as kártyát, akkor akkor úgyse tudom használni onnan kezdve, hogy elküldte a vonatkozó sms-t. Azt, hogy az adott kártya regisztrált-e azt egy helyen tudom megnézetni, ahol viszont tutira elveszik tőlem, ha előállok ezzel a kárdéssel. Tehát két lehetőség van, ha ilyen fizetőkártyát találunk: 1. Becsületesen leadjuk. 2. Elkezdünk gyorsan vásárolgatni. De az ugye nagyon ciki, ha - teszem azt - adjuk a nagyvonalút, és elkezdünk randomra meghívni lányokat mindenféle pálinkákra meg fröccsökre, majd a pultos közli, hogy ezt a kártyát már letiltotta a tulajdonosa. Ez irtó ciki lenne, úgyhogy szépen odaadtam a kártyát a hostlányoknak, akik - tudva, hogy elfuthatok vele - csak óvatosan sugallták, hogy így lenne a helyénvaló. 

 

Azt azért tegyük hozzá az egészhez, hogy VOLTfolión kaptunk ajándékba egy olyan fizetőkártyát, amin van egy tisztes, lefogyasztható összeg. De ennek ellenére is teljesen belevág a fesztivál feelingjébe ez az arcpirítóan rendes gesztus.