Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Bomb Squad afrikai mixe a Soundcloudon

meghallgatható és letölthető itt.

Pontosabban Hank Shocklee mixe, aki a legendás Bomb Squad producercsapat (Public Enemy!!!) tagja. A nyitó Shangaan Electro-számot DJ Umb mutatta neki a Generation Basstől, nagyon boldog, hogy belekerült.

0 Tovább

Eheti új műfaj: ballroom/vogue-house

Nem egészen új, hanem már évek óta létezik, viszont a világ most fog rá felfigyelni. Az ún. trendformáló XLR8R egy DJ Mike Q-mixszel mutatja be a keleti parti ballroom/vogue-house szcénát. Aki a név alapján valami kifinomult, elegáns zenére számít, az téved: éppen ellenkezőleg, nyers és erős.

0 Tovább

Ben Klock 75 éves apukája nemrég meglátogatta a Berghain klubot

és tíz órán át ott is maradt, el sem akart menni. Azt mondta utána a fiának: most értettem meg, hogy mit is csinálsz. Merthogy Ben Klock szerint a Berghain az ideális hely arra, hogy kiderüljön, miről is szól valójában a techno.

- és további érdekességek a LWE interjújában.

0 Tovább

Dr. Dre és Eminem szerelmes videója

Oké, nem az, de mégiscsak ez volt a legfrappánsabb leírás róla: "ez a legdrágább Valentin-napi ajándék, amivel két hetero férfi valaha megajándékozta egymást". (Cristopher R. Weingartentől)

A klip egyébként már a második az ezer év után most már, úgy látszik, tényleg elkészülő Detox című Dr. Dre-lemezről. Allen Hughes rendezte, aki a Hughes-ikrek közül az egyik. Vannak benne részletek korábbi híres rapvideókból, olyan híres előadóktól, akikkel Dr. Dre dolgozott.

0 Tovább

Márciusban érkezik a Subscribe harmadik lemeze

A budapesti "modern rock" zenekar 1998-as alakulása óta két nagylemezt jelentetett meg, most viszont Bookmarks címmel jön a harmadik, méghozzá március végén. A zenekar szokás szerint minden eddiginél színesebb, izgalmasabb és persze új zenei megoldásokkal operáló lemezt ígér, és most az angol nyelvű szövegek mellett lesz egy teljes egészében magyar szövegű dal is, melynek refrénjébe Egyedi Péter (Óriás, Isten Háta Mögött) is besegített. A Bookmarksot bemutató turné április 8-án indul majd Debrecenből, és április 22-én ér majd Budapestre, a Dürer-kertbe.

0 Tovább

Daft Punk és a Coca Cola

A híres francia elektronikus duó és a híres üdítőital közös, limitált példányszámú üdítőt dob piacra, arany és ezüst színű palackokban, a Daft Punk-robotok sisakjai után. Francia klubokban lehet majd hozzájutni és a Colette nevű párizsi boltban.

0 Tovább

Bezár a híres detroiti lemezbolt, a Record Time

0 Tovább

Beyoncé feketére festett arccal tiszteleg Fela Kuti előtt

A francia L'Officiel Paris divatlap ötlete volt, hogy Beyoncé "afrikai királynőnek" öltöztetésével tisztelegnek Fela Kuti előtt. Van, aki szerint az egész hülyeség.

Családi összefonódás: Beyoncé férje, Jay-Z a Fela Kuti-reneszánszért (részben) felelős Fela! musical egyik executive producere.

0 Tovább

Hárman vagyunk, mégsem vagyunk a Beatles

Chuck Berry, Bob Dylan, U2, Bruce Springsteen, Neil Young, Nas és mások vicces történelmi tévedései a Rolling Stone hiánypótló összeállításában.

In their 1985 classic "King Of Rock" RUN-D.M.C. rhyme, "There's three of us, but we aren't The Beatles." Do we even need to say it?

0 Tovább

Odd Future vs. Justin Bieber

és tovább hasonló feliratos képek a Tumblr-en

0 Tovább

Tiéd lehet Neko Case csodás autója

Bizonyára sokan nézegették Neko Case: Middle Cyclone című lemezének borítóját, és gondolták azt közben, hogy "Bárcsak enyém lehetne ez a csodálatos 1967 Mercury Cougar!" A jó hír az, hogy az álom megvalósulhat: azok között, akik támogatják 826 National amerikai jótékonysági szervezetet (6-18 éves gyerekek írástanulását segítve), kisorsolják a kocsit, meg még sok értékes ajándékot. Részletek itt. Félünk tőle, hogy csak amerikai állampolgárok nyerhetik meg a kocsit. :(

0 Tovább

Májusban új Wild Beasts-lemez

A brit art-rock (?) egyik új megmentőjének tartott Wild Beasts májusban jelenteti meg Smother címmel a harmadik albumát. A zenekar azt ígéri, hogy ezen a lemezen minden eddiginél tömörebb és direktebb dalokkal jelentkeznek majd, ami nem is lenne baj, mert ugyan az előző, Two Dancers (2009) című lemezt szeretni szokás, én mégsem tudtam vele mit kezdeni, pedig az első albumon voltak érdekes dolgok.

0 Tovább

Öt másodperc valamennyi amerikai No. 1 slágerből 1992-ig

0 Tovább

Kevin Saundersont lenyúlták az olaszok, ezért inkább ingyen odaadja

Kevin Saunderson ingyen letölthetővé teszi 1987-es The Sound című számának eredeti verzióját, miután szomorúsággal vegyes bosszúsággal vette észre, hogy az olasz Supernova nevű duó az engedélye nélkül hangmintázta és loopolta be a tracket a Beat Me Back című számába, és még sikeres is vele. Letöltés és nyílt levél erre

0 Tovább

Magyar siker! Győry Balázs nyerte a Röyksopp klippályázatát

A klipszemléből sajnos kifelejtettük, de emlékezzünk meg róla, hogy a Röyksopp Facebook-oldalán meghirdetett versenyen egy szegedi fiatalember, Győry Balázs munkája nyert, az ő klipjét ítélték a legjobbnak a The Fear című Röyksopp-számra érkezett klipötletek közül. Reméljük, látunk még tőle mást is, hiszen a Váci utcát ilyen szépen fényképezni, úgy, hogy közben nyugtalanító hatást is keltsen a klip egyszerre, nem lehetett könnyű dolog.

0 Tovább

Milyen az, ha az MGMT-t a minimálszintivel keresztezzük?

Ilyen.

0 Tovább

Négy okosság a zeneipar jövőjéről (bónusz: Guitar Hero RIP)

1. Nem egyetlen termék határozza meg az iparágat.

2. Nem kell a hype-nak hinni.

3. Végülis a zene a lényeg.

4. Minden szinten új lehetőségek a művészek számára.

Mindezt kifejti és megérveli Jason Feinberg, a Concorde Music Group direkt értékesítésért felelős alelnöke itt. Ami személyesen engem illet, egy szörnyű revelációt is tartalmazott az írás: az Activison Blizzard bejelentette, hogy nem gyártja többé és nem is fejleszti tovább a Guitar Hero játékot. Ez ugyan még 9-én történt, de nekem eddig kimaradt. Jaj jaj, végül hát a konzoljátékok se mentették meg a zeneipart.

0 Tovább

Justin Bieber levágatta a haját!

Ilyen az új frizurája!

0 Tovább

Ne diétázz vodkával, mert meghalsz

Tavaly nyáron halt meg Stuart Cable, a Stereophonics volt dobosa (nekrológ), barátnője pedig most kampányt indított a hasonló halálesetek megelőzésére.

Cable turnéra készült az új bandájával, a srácok formába hozták magukat - ezt Stuart úgy csinálta, hogy rengeteg vodkát ivott. Van ugyanis egy diéta, magyarázza a barátnő, Rachel Jones, ami arra épül, hogy a vodka milyen jó, mert kevés benne a kalória. Viszont olyan erős, hogy az emberek észre sem veszik, és máris többet ittak belőle, mint kellett volna. A hasonló esetek megelőzésére indít tehát kampányt Rachel Jones.

0 Tovább

Döbbenet! Kábítószeres munkacímen futott az RHCP-album!

Dr. Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head - állítólag ez volt a Red Hot Chili Peppers lemezének munkacíme. Egy barát LSD-tripje inspirálta, aki kábítószermámorában azt képzelte, hogy teltházas koncertet adott a bolygóknak és holdaknak, és ez volt a legnagyobb slágere. Sajnos lehet, hogy a végső címe nem ez lesz. További érdekességek a Spin Anthony Kiedis-interjújában itt. Pl. lesznek afrikai hatások!

0 Tovább

Kanye West új klipjében Rihanna a legizgalmasabb

Kanye West feat. Rihanna & Kid Cudi: All Of The Lights (2011)

A Hype Williams által rendezett új videoklipben Kanyéra ráállítja a stroboszkópot, de igazán csak Rihanna alig takart mellei tűnnek érdekesnek, no meg az, hogy a végén látható feliratok Gaspard Noé Enter The Void című, nálunk rövidesen bemutatandó filmjére hajaznak.

2 Tovább

Thom Yorke rángatózik a vadiúj Radiohead-klipben!

Radiohead: Lotus Flower (2011)

A Radiohead szombaton megjelenő új lemezéről ez az első szám, amihez klip készült. A rendező a nagymúltú Garth Jennings, vele legutóbb a Vampire Weekend Cousins című klipje révén találkozhattunk. Itt nincsenek nagy dolgok, csak a kalapos Thom Yorke, amint vadul rángatózik a zenére öt teljes percen keresztül, és ez mégis valamiért működik.

0 Tovább

Letölthető a Three Teadies első nagylemeze

0 Tovább

New Beat- és Miami Bass-bulisorozat indul

0 Tovább

Dam Funk + Snoop Dogg

Kép: Al Myers, bővebben erre

0 Tovább

quart

blogavatar

Ami a Quart.hu-ból kimarad

Utolsó kommentek