Csütörtökön már szinte telt ház volt a Soundon Zamárdiban, ahol a kánikulának köszönhetően a résztvevőkön alig van ruha.

 

Az ilyen kánikulában tartott nyári fesztiválokon látszik, hogy nem hiába van annyi konditerem az országban, dolgoztak szépen a srácok a télen a fekvenyomó padokon, a lányok meg kerekítették a kerekítenivalót az alakformáló kurzusokon. Igazából ennél őszintébb fesztivál nem sok van, nincs zsákbamacska, már az első szemkontaktus után kiderül, hogy van-e narancsbőr, hurka, sörhas esetleg egy ügyesen titkolt vastag boka. Az idei trendeket nagyban meghatározza az árnyékban mért 33 fok, a lányok falatnyi bikinikben, a srácok pedig félmeztelenül mutogatják magukat. A szalmakalap, a partiszemüveg és nagy szerencsére a fenékvillantós farmersort a reneszánszát éli, bár igazából nehéz trendekről beszélni úgy, hogy a nagyérdeműn alig van ruha.

Akik rendszeresen nézik az egyik zenetévén a Club Rotation nevű műsort, amely a kistérségi települések diszkóinak az életét mutatja be, sok ismerős arccal találkozhat, ennek ellenére még nem tartunk ott, hogy a Soundot egyszerűen letudjuk egy tüctüc zenés plázafesztiválnak. Erre csütörtökön Snoop Dogg volt az élő példa, vicces volt látni, hogy a diszkós cicák valahonnan tökéletesen tudják gettósztájlban is riszálni a feneküket, ha erre egy copfos rapper felkéri őket a színpadról.

 

Az idei év újítása a kártyás fizetés egyrészt nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a pultoknál való fizetést, viszont a feltöltőpontoknál szinte egész nap hosszú sorok kígyóztak, így amit nyerünk azzal, hogy nem kell a zsebünkbe kotorászni a pénz után, elveszítjük azzal, hogy nem kevés időbe kerül, amíg ismét pénz tehetünk a kártyánkra, ráadásul csütörtök éjszaka már áramszünet is megakasztotta itt-ott a rendszert. Az árak szerencsére nincsenek elszállva, egy sör 490, egy viszkikóla 1100, míg egy hot dog 650 forintba kerül.

 

Az előző évekhez képest sokkal kevésbé érződik szellősnek a fesztivál, így a tömeg is kevesebb helyen tud hömpölyögni az egyre szaporodó sátrak, színpadok és különböző vendéglátóipari objektumok között. A fű már csütörtökön feladta a létezését, a szálló por koncentrációja a Sziget utolsó napjait idézi, ami kicsit ijesztő a továbbiakra nézve.