Na, elvesztettem a sajtótájékoztató-szűzességem is! Imént fejeződött be a Tankcsapda sajtótájékoztatója, amin a zenekaron kívül megjelent Gerendai Károly, a Sziget főszervezője és az új Tankcsapda videóklip rendezője is.

 

A kis esemény elején levetítették a Tankcsapda új klipjét, ami 2009 -es Minden jót lemezen szereplő az Új nap vár című dalhoz készült. A zenekarnak az volt a benyomása, hogy ez az a dal, amit leginkább csípnek az emberek koncerteken, ezért esett erre a választásuk. (Szerintem a Keverék tutibb lett volna, de hát ez van.) A klip rendezőjét, Százados Miklóst, aki civilben amúgy doktor (!), egy pályázaton keresztül választották ki Lukácsék, amire bárki küldhetett be ötleteket. A klip holnaptól elérhető a zenekar honlapján, és facebook-oldalán. Én is ott fogom megnézni, ugyanis a nagy napsütésben nem sok minden látszott belőle.

 

 

A sajtótájékoztató másik aprópója az volt, hogy a Tankcsapda idén először nem a "nemzetközi" nagyszínpadon fog fellépni a Szigeten, hanem az idén debütáló rock/metál nagyszínpadon, ami egyben azt is jelenti, hogy a zenekar először lesz headliner pozícióban a legnagyobb magyar fesztiválon. A félórás esemény végén kérdéseket lehetett feltenni a zenekarnak, majd benzinkutasnak öltözött lányok táncoltak Tankcsapdára a bárpulton, és közben sört osztogattak! Ez utóbbi amúgy óránként megismétlődik a Soproni/MR2 színpad melletti "MOL-kút"-nál, érdemes figyelni a szirénaszót!

 

Ja, és kaptam egy matricát is. Engem a Tankcsapda hajt: