Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nahát, nem is volt feloszolva a Clap Your Hands Say Yeah!


- döbbent rá a Stereogum. A CYHSY 2005-ös magánkiadásban kiadott öncímű lemeze sokáig szerepelt a "lám, az internet segítségével a semmiből is hirtelen naggyá lehet egy zenekar" mondanivalójú cikkekben. Aztán a 2007-es Some Loud Thunder pofáraesés volt (Quart-kritika itt). Azóta a "lám, az internetes korszakban seperc alatt híres lehet, aztán seperc alatt iszonyatosat bukhat egy zenekar" cikkekben szerepelt a CYHSY, bár egy idő után kevesebbet, ahogy halványult az emléke. Viszont idén visszatérnek (bár fel sem voltak oszolva), az első lemezt kiadják végre vinylen, mert azt szeretik, és lesz új is szeptemberben. Utóbbihoz igyekszik kedvet csinálni a videó.

0 Tovább

Feloszlott a You Say Party és a Stills is

Két kanadai zenekar is befejezte a működését a múlt héten: a You Say Party egy évvel élte túl dobosát, Devon Cliffordot, aki tavaly áprilisban, 30 évesen a színpadon összeesett és két nappal később meghalt. Akkor a zenekar még You Say Party! We Say Die! néven működött, a tragikus eset után lerövidítették a nevüket. Most viszont bejelentették az együttes feloszlását, mivel a tagok úgy érzik, "a testük nem engedelmeskedik az akaratuknak". (Az együttes 2007-es lemezéről itt írtunk, ez a dal is azon az albumon volt.)

Feloszlott a montreali The Stills is, amely posztpunk/new wave hatásokon alapuló zenéjével az előző évtized közepesen sikeres kanadai zenekarai közé tartozott. Most, három album után úgy döntöttek a tagok, külön folytatják, de azt hangsúlyozták, hogy a szakítás "baráti" volt.

0 Tovább

Itt a Fleet Foxes visszatérő videoklipje!

Ha minden igaz, már ki is szivárgott a 2008-as év kritikai kedvence, a Fleet Foxes második albuma, a május 3-ára kiírt Helplessness Blues. Erről most itt az első videoklip, a Grown Ocean. Szép természeti képek, valamint az új lemezén bőszen dolgozó zenekar látható benne, a zene pedig nem sokban különbözik a debütáló album bukolikus folkrockjától.

0 Tovább

Májusban új lemezzel jelentkezik az Art Brut!

A negyedik Art Brut-lemez címe Brilliant! Tragic! lesz, a producer Frank Black, a megjelenési dátum május 23. A borító meg már kész is.

0 Tovább

Májusban új Wild Beasts-lemez

A brit art-rock (?) egyik új megmentőjének tartott Wild Beasts májusban jelenteti meg Smother címmel a harmadik albumát. A zenekar azt ígéri, hogy ezen a lemezen minden eddiginél tömörebb és direktebb dalokkal jelentkeznek majd, ami nem is lenne baj, mert ugyan az előző, Two Dancers (2009) című lemezt szeretni szokás, én mégsem tudtam vele mit kezdeni, pedig az első albumon voltak érdekes dolgok.

0 Tovább

quart

blogavatar

Ami a Quart.hu-ból kimarad

Utolsó kommentek