Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cadik feat. Dynamite MC: Relax

Cadik 2010 végén megjelent, Travel Agency című ep-jén hallható trackjéhez készített nem túl nagy költségvetésű klipet, amelyet Lajos Edit rendezett: Dynamite MC fehér háttér előtt rappel és betűk fickándoznak benne. A Relaxet másfél évvel ezelőtti kritikánkban a lemez legjobbjának neveztük, amelyben "enyhén fémes kongású, igazi háromdimenziós szintetizátorok hasítják az ütemeket".

0 Tovább

Ákos: Előkelő idegen

Íme Ákos visszatér a kályhához, esetében a szintipophoz: az Előkelő idegen hangzása a Bonanza Banzait idézi, a klipet pedig Ákos rendezte, Kálloy Molnár Péter főszereplésével.

0 Tovább

Jack White: Sixteen Saltines

Heteken belül megjelenik Jack White első albuma a White Stripes feloszlása után, ezzel a klippel viszont nem tudunk addig várni: az apokalipszis utáni káoszban a jelek szerint a gyerekek vették át az uralmat, és magát Jacket sem kímélik. A klip már most nyilvánvalóan az év legtöbbet emlegetett videói között lesz majd, és még egy jó pont AG Rojasnak, aki nemrég a Spiritualizednek rendezett egy brutálisan jó klipet, tavaly meg az évvégi válogatásunkba is bekerült a Chase & Status és Tinie Tempah közös számához készült videójával.

0 Tovább

Lukács Lacinak tele a hócipője Magyarországgal

Elkészült az év elején tagcserén átesett Tankcsapda első videoklipje, melynek a címe: Mi a fasz van? A szókimondó szövegéből kiderül, hogy Lukács Laci szerint Magyarország beteg, de vajon mi a gyógymód? A klip rendezője Százados Miklós, és ebben már természetesen az egykori Zanzibár-gitáros, Sidlovics "Sidi" Gábor játszik.

2 Tovább

Már látható Lady Gaga első saját rendezésű videoklipje

Lady Gaga korábban társrendezőként dolgozott némely klipjében, a Marry The Night az első olyan, amit teljes egészében ő jegyez. A tizenhárom és fél perces videó állítása szerint élete egyik legrosszabb napját meséli el (azt a napot, amikor dobta az első lemezkiadója), tehát önéletrajzi elemeket sem nélkülöz, meg persze a szokásos excentrikus külsőségeket sem.

0 Tovább

Avril Lavigne sosem nő fel

Ki hinné, hogy Avril már 27 éves lesz nemsokára: az új klipjében is ugyanúgy ül összetörten a szobájában, mint egy kamaszlány. Sőt, sírva is fakad, ami nem csoda, hiszen az élet még a szupersztárok számára sem habostorta. A Wish You Were Here című szakítós szám szivettépő klipjét a két éve már nagyjátékfilmmel is debütáló Marc Webb rendezte.

0 Tovább

Újra sokkolni próbál Marilyn Manson

De csak mérsékelten sikerül neki, a Born Villain klipje leginkább csak a kiszámíthatóságával sokkol. Pedig - ÚRISTEN! - átszúrják benne egy nő arcát! A rendező a fiatalabb generációk körében nagyon híres Transformers-sztár, Shia Labeouf és a klipet nem ajánljuk senkinek, aki még nem töltötte be a 18. életévét!!

1 Tovább

Beyoncé művészetként adja el a szexet új klipjében

Elkészült Beyoncé 1+1 című dalának videoklipje, amit maga az énekesnő rendezett, Lauren Briet és Ed Burke segítségével. A klip témája természetesen maga Beyoncé, különféle pszichedelikus vizuális effekttel megbolondítva, melyről a brit MTV honlapján azt írják: "Művészetként adja el a szexet."

0 Tovább

Lady Gaga: Yoü And I - új videoklip!

Két nappal a korábban meghirdetett időpont előtt került ki Lady Gaga új videoklipje a Yoü And I című számhoz. A Nebraska állambeli Springfieldben forgatott klipben az énekesnő vissza próbálja szerezni egykori pasiját, és a videóból az is kiderül, kínzással ér fel, ha az ember távol él a szerelmétől. Lady Gaga saját férfi alteregóját, Jo Calderonét is eljátssza a klipben.

0 Tovább

Rebecca Black nagy pillanata

Emlékszik mindenki a Friday című internetes megaslágerre, ami annyira rossz volt, hogy mindenki erről beszélt három percig? Ja, hogy nem? Megértjük, március nem tegnap volt. Mindenesetre itt van Rebecca Black következő száma, amiben arról énekel, hogy ez az ő nagy pillanata. Megjegyezve, hogy ez a szám sem tűnik semmivel jobbnak vagy rosszabbnak az átlagos tinipopnál, azért meglepődnénk, ha ezt is százmilliók néznék meg.

0 Tovább

Itt van Fluor és a Soerii & Poolek közös klipje

Fluor Tomi és a Soerii & Poolek korábban már beharangozott együttműködése, a Nekem kukim van című, nagyon butának szánt és tényleg nagyon butára sikerült sláger most kapott videoklipet. Van benne egy péniszjelmezt viselő szereplő is.

6 Tovább

Britney Spears lesifotósokkal és újságírókkal küzd az új klipjében

Elkészült az I Wanna Go című dalhoz a hivatalos klip: rendezője Chris Marrs Piliero, aki korábban a Black Keysnek rendezett ötletes klipjeivel hívta fel magára a figyelmet. Szerencsére a mainstream sem vette el a fantáziáját, és az I Wanna Go videója szórakoztató lett, Thriller- és Terminátor-áthallásokkal, az elején pedig Britney csúnyán beszél!!

0 Tovább

Tinariwen-videó TVOTR-tagokkal

A világ leghíresebb sivatagi rockzenekara (számos alkalommal írtunk róla, legutóbb itt) új lemezét a neves független Anti- kiadónál jelenteti meg augusztus legvégén. Tassili lesz a címe, egyrészt állítólag visszatérés a gyökerekhez, mármint az akusztikus hangszerekhez, másrészt híres vendégek is szerepelnek rajta: Tunde Adebimpe és Kyp Malone a TV On The Radioból (szerencsére David Sitek nem), Nels Cline a Wilcoból és ezer avantgárd projektből, valamint a Dirty Dozen Brass Band fúvósai.

A Tenere Taqhim Tossama a beharangozó videója, Patrick Votan rendezte, de mondjuk képileg nem túl érdekes (a legmeglepőbb az, hogy cigiző embereket láthatunk). Hanem itt kapunk ízelítőt a TVOTR-együttműködésből, egyelőre tetszik. Mondjuk a végére az a szövegmondás nagyon nem kéne.

0 Tovább

Döbbenetes pesti horgászkalandok a Chip Chip Chokas új klipjében

A Chip Chip Chokas DJ Titusz akárhányadik projektje, C64 és Game Boy találkozik benne élő hangszerekkel és híres énekesekkel. A legújabb klipben például Vécsi Tibi (Korai Öröm) és Még5 (Bëlga) szerepel, előbbi a szerencsétlen flótás, akinek hal helyett a címben szereplő Paptetű akad a horgára, utóbbi meg az élet császára, akinek a lányok fogják a botját ;-DDD

Azt nem tudjuk, ki készítette a klipet, viszont Titusz értelmezését ismerjük: "a videóban látható képek pont olyanok, mintha hármuk (Tibi, Még5, Titusz) agyának képeit egy vászonra vetítené valaki."

0 Tovább

A Justice lerombolja a civilizációt

A Justice hosszú szünet utáni visszatérő száma, a Civilization márciusban egy reklámban debütált, most pedig elkészült hozzá a klip is. Edouard Salier rendező (Massive Attack, Air stb.) animációs rombolása monumentális, sok bölénnyel (bivallyal? vagy az ugyanaz?), a Prefixmag szerint nyilvánvaló, hogy most már nemcsak a blogokra mennek: az egész világot meg akarják hódítani.

0 Tovább

Tovább folytatják a balhézást a Beastie Boysnak öltözött világsztárok

A Beastie Boys májusban megjelenő új lemezéhez készülő kisfilm előzetesét a klipszemlében már láthattuk. Most itt az első videó a Make Some Noise című dalhoz, ami egyrészt a 25 éves Fight For Your Right klipjének folytatása, másrészt a trailerben már látott színészek (Elijah Wood, Danny McBride, Seth Rogen) alakítják a fiatal Beastie Boys-tagokat, de pillanatokra feltűnik még egy rakás világsztár, Steve Buscemitől Kirsten Dunstig. A rendező pedig Adam Yauch (MCA) - a Beastie Boysból. A kisfilm majd onnét folytatódik tovább, hogy a mai Beastie Boyst alakító színészek kiszálltak a DeLorean-ből, izgalmasnak ígérkezik!

0 Tovább

Teáscsésze és szörnyek a szomorú londoni éjszakában

Ghostpoet (viszonylag) új klipje a Survive It című számhoz készült; a lassú dal, hiába van benne énekesnő, nem éppen evidens választás a lemezről. A klipet UNKNOWN rendezte, nagyjából a felénél jelennek meg a szörnyek, később (spoiler!) kiderül, hogy ők is csak egy kis emberi melegségre vágynak, amiből, sajnos úgy látszik, nincs sok a londoni éjszakában.

0 Tovább

Itt a Fleet Foxes visszatérő videoklipje!

Ha minden igaz, már ki is szivárgott a 2008-as év kritikai kedvence, a Fleet Foxes második albuma, a május 3-ára kiírt Helplessness Blues. Erről most itt az első videoklip, a Grown Ocean. Szép természeti képek, valamint az új lemezén bőszen dolgozó zenekar látható benne, a zene pedig nem sokban különbözik a debütáló album bukolikus folkrockjától.

0 Tovább

TV On The Radio: Vissza a jövőbe/múltba

Április közepén jelenik meg a zenekar új lemeze, a Nine Types Of Light, ez az első klip hozzá, a Will Do című számhoz. A zenekar tagjai a virtuális valóságba kirándulgatnak viccesen kinéző szemüvegeikkel; újraélhetjük tehát azt a múltat, amikor a VR volt a jövő (talán van még, aki emlékszik rá). Dugan O'Neal rendezte, szerepel benne Joy Bryant színésznő.

0 Tovább

Új videoklip: Jazzékiel - Kamilla

Másfél évig készítette ezt a videoklipet a Jazzékiel zenekar és Szabó Veszéjes Áron rendező, valamint a főleg barátokból álló népes csapat. A húszas évek expresszionista némafilmjeire hajazó, minimális költségvetésből készült videoklip egy olyan dalhoz készült, amely az együttes legutóbbi, 2009-es, Holy Shit című lemezén volt hallható.

0 Tovább

Luke Vibert animált klipje

A veterán elektronikus zenész Wagon Christ alterego alatt készített Chunkothy című számához ő maga animálta és rendezte a klipet, persze segítettek neki többen.

0 Tovább

Rendezz klipet a Tankcsapdának!

A Tankcsapda Új nap vár című számához készíti a következő klipjét, és a rajongóktól várja az ötletet hozzá. A zenekar honlapján olvasható információk szerint március 25-ig várják a jelentkezéseket. Semmilyen előfeltételnek nem kell megfelelni, nem szükséges jártasság a filmes szakmában, csak egy ötletet várnak. A zenekarnak legjobban tetszőt profi stáb valósítja meg, a három legjobb pályázatot értékes nyereményekkel jutalmazzák.

0 Tovább

Dél-afrikai fekete politikussal törli a fenekét Yo-Landi az új Die Antwoord-klipben

Új videoklipet készített a dél-afrikai rave-trash-vicc-rap kollektíva, méghozzá a már jó régóta ismert Rich Bitch című számhoz. A videót Kobus Holnaaier és a frontember, Ninja rendezte, utóbbi viszont csak egy rövid időre bukkan fel benne a stricibajszával, hiszen a klip Yo-Landiról, a 140 centis törékeny énekesnőről szól.

Ő annyira gazdad, hogy még a vécécsészéje is színaranyból van, a vécépapírra pedig Julius Manema dél-afrikai politikus képét teszi, akinek már több ízben fehérellenes kirohanásai voltak. A rapperlányt láthatjuk még, amint benzinnel önti le és gyújtja fel az őt gúnyoló családját, szóval újabb fontos részleteket tudhatunk meg a Die Antwoord-legendáriumból.

0 Tovább

Pharoahe Monch új klipje

Az underground hiphop egyik legnagyobb becsben tartott mc-je utoljára 2007-ben adott ki nagylemezt, a W.A.R. (We Are Renegades) március 22-én jön ki. A Clap (One Day) hozzá az első klip, vagy inkább rövidfilm, több mint tíz perc, drámai. Terence Nance rendezte, de ez kiderül a stáblistából az elején. Raphael Saadiq klipje után ebben ismét feltűnik a Wire egyik szereplője, most Gbenga Akinnagbe (ő volt Chris Partlow, Marlo Stanfield mellől).

0 Tovább

Klipet kapott minden idők legvalószínűtlenebb Joy Division feldolgozása

A dél-afrikai Spoek Mathambo: Controljáról van szó, a lemezéről itt írtunk. A klipet Pieter Hugo és Michael Cleary rendezte, előbbiről azt olvastuk, hogy Dél-Afrika egyik levnevesebb fotósa. A fekete-fehér klip tele van erős képekkel, szimbólumokkal, amik jelentése elsőre aligha felfejthető. Érdekes, hogy a videóval együtt jóval komorabbnak tűnik a szám, mint magában: úgy sokkal viccesebb.

0 Tovább
«
12

quart

blogavatar

Ami a Quart.hu-ból kimarad

Utolsó kommentek