Sajtóközlemény

Az év bulija, az év whisky-je, az év DJ-je: a 2011-es Ballantine’s Music Awards gálán együtt ünnepelt a DJ világ és a rajongók.

A DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület által évente megrendezett "Év DJ-je" választás a Ballantine’s jóvoltából idén közönségszavazással és egy hatalmas partyval bővült: a rangos díjakat a Ballantine’s Music Awards gálán 2011. november 24-én, a Szikra.Cool.Tour.House-ban adták át.

A fergeteges partin végre fény derült arra, hogy kit tart a szakma és a közönség legjobbnak a magyarországi DJ-k közül. Jeszenszky Zsolt a DJ Szövetség képviseletében örömének adott hangot a színpadon: a szervezet létszáma ugyanis átlépte az ezer főt, ennek alkalmából 1000 feliratos trikót viseltek a szervezők. A rendezvényen több mint 200 DJ volt jelen, a szakma legjobbjai jöttek el, hogy együtt ünnepeljenek a rajongókkal a Szikrában.

A Ballantine’s Music Awards közönségszavazás nyertese DJ Sterbinszky lett, a közönség őt tartotta az Év DJ-jének, a szakmai szavazást pedig Andro nyerte meg. Az év külföldi DJ-je Paul Kalkbrenner, ő videóüzenetben köszönte meg az elismerést. Az év felfedezettje Julia Carpenter, az év producere pedig Lauer & Canard. A DJ szövetség életműdíjjal jutalmazta Csiszár Jenőt, aki közéleti pályafutását DJ-ként kezdte, sokat tett a szakma fejlődéséért, és azóta is foglalkoztatja a szakma. Jeszenszky Zsolt hosszan méltatta az egykori lemezlovas érdemeit, aki B. Tóth László, Dévényi Tibor és Palotai Zsolt után kapta meg idén az elismerést.

A díjátadó után a Compact Disco élő fellépés keretében mutatta be az erre az alkalomra írt szerzeményét, a „The Plan”-t a többi slágere társaságában, majd a Balli DJ-k (Smiths, Junior, Metzker Viki, Bárány) szórakoztatták a közönséget: az esten tiszteletét tette számos híresség, a Való Világ sztárjai közül Gigi, Béci, Laci, Zsófi és Jerzy jelentek meg, a Csillag születik felfedezettje, Varga Viktor is a Szikrában bulizott és Herczeg Zoltán divattervező és Erdőhegyi Brigitta énekesnő is a Ballantine’s vendége volt csütörtök este.

Az esten jelentették be azt is, hogy a Ballantine’s zenekészítési projektet indít, amelyben a spanyol sztár DJ, Carlos Jean készít eddig ismeretlen magyar előadókkal, zenészekkel egy számot Kovács Áron hazai mentorkodásával. A produkcióba bárki nevezhet, aki a Carlos Jean által szerzett zenei alapra produkciót készít és feltölti a Balliface-re, a Ballantine’s Facebook oldalára.