- adta hírül a döbbenetes felfedezést az ausztrál sajtó (amit mi nem olvasunk, az NME hívta fel rá a figyelmet). Ezt Matt Waller kutatta ki, aki abból él, hogy cápanéző túrákat vezet. Azt hallotta valakitől, hogy egyes búvárok zenét hallgatnak a víz alatt, és észrevették, hogy ez hatással van a cápák viselkedésére. Végigment a cd-gyűjteményén, és azt tapasztalta, hogy az AC/DC hatására a nagy fehércápák agresszivitása csökken, inkább kíváncsivá lesznek, olykor még az arcukat is odadörgölték a hangszóróhoz.

A tenger legveszélyesebb ragadozói között számon tartott fehércápának nincs füle, úgyhogy sajnos nem konkrétan a dalok (ezen belül leginkább a You Shook Me All Night Long) hatnak rájuk, inkább a bennük használt frekvenciák. Matt Waller tovább szeretné folytatni kutatásait. Egy, a cikkben megszólaltatott cápatudós szerint lehet, hogy még csak nem is a frekvenciákról van szó, hanem hogy a cápák minden új dolgot szeretnek megvizsgálni, és a zene ilyen újdonságnak számított nekik.

2009-ben volt egy kutatás, amiből az derült ki, hogy a tamarin majmokat hidegen hagyja az emberi zene, kivéve a Metallicát, mert az megnyugtatja őket.