Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

White Stripes-szöveget idézett egy amerikai képviselőnő a kongresszusban

Donna Edwards demokrata képviselőnő múlt héten az Effect And Cause című White Stripes-dal teljes első versszakát felolvasta, a republikánusoknak címezve azt. A szám az idén feloszlott duó legutolsó lemezén, a 2007-es Icky Thump-albumon volt hallható.

0 Tovább

Ayatollah Presley

Ez Malkovich Music innen letölthető mixtape-jének címe. Néha bulis hiphop, de legtöbbször inkább becsavarodott, lendületes és szórakoztató. Külön felhívnám a figyelmet a vissza-visszatérő Clipse-hangmintára (Ride Around Shining).

0 Tovább

Most a Holloways oszlott fel

Pár héten belül a negyedik brit indie gitárzenekar oszlik fel: az Eighties Matchbox B-Line Disaster, a Bluetones és a Music után tegnap az említetteknél kisebb névnek számító The Holloways is bedobta a törölközőt. A londoni zenekar 2006-ban vált ismertté, és a Mystery Jetsszel, illetve az azóta szintén feloszlott Larrikin Love együttessel együtt az úgynevezett Thamesbeat ("Temzebeat") színtérhez sorolta a sajtó. Hogy mi a Thamesbeat? Annak idején valahogy így próbáltuk definiálni: "Zeneileg valahol a reggae/ska, a skiffle, az indie pop és az ír népzene metszéspontjában található, szövegeiben és hozzáállásban viszont határozottan aktuális, intellektuális és kifejezetten punkos, szóval afféle modern, utcai népzene, bohém köntösben."

A működése alatt két albumot megjelentető Hollowaysről 2007 óta már kevesebbet lehet hallani, és a zenekar most fel is oszlott. A döntést azzal indokolták, hogy nem volt túl sok szerencséjük: leégett a teljes felszerelésük, tönkrement a kiadójuk, többen is otthagyták az együttest - ezek után tényleg nem lehetett könnyű. Álljon itt emlékül a Holloways legnagyobb slágere, a Generator, mely 2007 nyarán a brit kislemezlista 14. helyéig jutott.

0 Tovább

Nem áll össze a Stone Roses

Mindössze annyi történt, hogy jó hosszú idő után találkozott Ian Brown frontember és John Squire gitáros, mégpedig Mani basszusgitáros édesanyjának temetésén. Ezután a Sun megírta, hogy jön a csillió dolláros visszatérés. Mani meg azt üzente mindenkinek, hogy baromi undorítónak tartja, hogy személyes gyásza helyett ezekkel az idióta sztorikkal kell foglalkoznia. "Két régi barát találkozik, hogy búcsút mondjon édesanyámnak, ez nem éppen a Stone Roses összeállása. Úgyhogy mindenki menjen a picsába és hagyjon minket."

0 Tovább

Hallgasd meg az új Beastie Boys-számot!

A négy év után megjelenő új Beastie Boys-lemezről egy szám már meghallgatható az együttes Tumblr-oldalán.

0 Tovább

Willie Nelson képével hirdetik Bob Dylant Kínában

Először lép fel Kínában Bob Dylan: az április 6-i, pekingi koncertre minden jegy elkelt, két nappal később lesz egy Sanghajban is - a készülődésről és a körülményekről többek között a Telegraph cikke ír. Mint ahogy arról is, hogy az egyik legolvasottab sanghaji lap beharangozó újságcikkébe Dylan helyett véletlenül Willie Nelsonról tettek be képet. "Kínában sokan ismerik Dylant, de nem sokan tudják, hogy néz ki igazából" - kommentálta az esetet egy kínai zenekritikus.

0 Tovább

Teljes egészében megnézhető az LCD Soundsystem búcsúkoncertje a YouTube-on

Szombat este adta utolsó koncertjét az elmúlt évtized egyik legfontosabb New York-i zenekara, az LCD Soundsystem. James Murphy és társai valamennyi fontos dalukat eljátszották a Madison Square Gardenben, természetesen telt ház előtt, és még az Arcade Fire is beszállt vokálozni egy kicsit. A videón a teljes, több mint 3 és félórás koncert végignézhető.

0 Tovább

Meghallgatható az új Panda Bear-lemez

Tomboy a jövő héten jelenik meg, de döbbenetes módon még nem szivárgott ki, úgyhogy néhány szerencsés újságírót leszámítva az emberiség nagy része tényleg most hallgathatja meg először az NPR-en.

Aki kő alatt élt volna az elmúlt néhány évben: a 2007-es Person Pitch a kritikusok kedvence volt (a miénk is), a blogger meg egyenesen a világegyetem legjobb albumai között tartják számon.

0 Tovább

Ismétlik a Top Of The Pops epizódokat

A legendás brit tévéműsor 1964-től működött egészen 2006-ig, amikor a csökkenő nézettség miatt leállította a BBC. Most azt jelentették be, hogy a BBC4 1976-tól elkezdi ismételni az epizódokat (azért onnantól, mert korábbról hiányos az archívum). Van, akit bosszant, hogy az ismétléssel a BBC elismeri a Top Of The Pops kulturális jelentőségét, de az eszébe sem jut, hogy akkor tán folytatni kéne a műsort.

0 Tovább

Feloszlik a The Music

A világegyetem történetének egyik legidiótább nevű zenekara (THE MUSIC!!!) "tíz év, három lemez és számtalan felejthetetlen koncert" után feloszlik. A Wikipedia szerint alternative rock volt, mi direkt nem hallgattunk meg a The Musictól egyetlen hangot sem, és örülünk, hogy feloszlik.

UPDATE: Inkei Bence természetesen hallotta a The Musicot, a következőképpen jellemezte: "kurva szar volt".

1 Tovább

Új Ladytron-album szeptemberben

Gravity The Seducer lesz a címe a Ladytron ötödik albumának, amely szeptember 12-én jelenik majd meg. A lemezről egyelőre annyit tudni, hogy vidéki helyszíneken vették föl Angliában, és a zenekar vezetője, Daniel Hunt szerint kicsit éteribb és dallamosabb lesz, mint a három évvel ezelőtti Velocifero volt, sőt, a "barokk'n'roll" kifejezést is használta! A Ladytron legutóbb egy válogatáslemezt jelentetett meg, rajta egy új számmal, az Ace Of Hz cíművel, ennek a videóját láthatjuk most.

0 Tovább

Itt a Fleet Foxes visszatérő videoklipje!

Ha minden igaz, már ki is szivárgott a 2008-as év kritikai kedvence, a Fleet Foxes második albuma, a május 3-ára kiírt Helplessness Blues. Erről most itt az első videoklip, a Grown Ocean. Szép természeti képek, valamint az új lemezén bőszen dolgozó zenekar látható benne, a zene pedig nem sokban különbözik a debütáló album bukolikus folkrockjától.

0 Tovább

Actress csodás Panda Bear-remixe

Már egy ideje meghallgatható, a Kompaktnál jött ki. További zenehallgatás az Animal Collective-től: monumentális, bő kétórás mix az ATP számára, a lehető legkülönfélébb stílusokban, minimalizmustól hiphopig és tovább.

0 Tovább

Feloszlik a Bluetones

Még ősszel lenyom egy búcsúturnét, de aztán 18 év után feloszlik a kilencvenes évek britpop-korszakának egyik nem túl jó emlékű veteránja, a Bluetones. A Mark Morriss vezette zenekar legnagyobb sikere a Slight Return című No. 2 sláger volt 1996-ban, és ugyanabban az évben a zenekar első albuma, az Expecting To Fly még az akkoriban taroló Oasist is leszorította egy rövid időre az albumlista éléről. A Bluetones két további albuma is bekerült a Top 10-be, de az új évezredben már nem sok mindenkit érdekelt. Az együttes összesen hat albumot hagy hátra, és a megbélyegzést, mely szerint a Bluetones votl a britpop-láz idején mindent elözönlő, nem túl izgalmas angol gitárzenekarok egyik prototípusa.

0 Tovább

Meghallgatható a Cold Cave teljes új lemeze

A Cherish The Light Years április 5-én jön ki a Matadornál.

0 Tovább

TV On The Radio: Vissza a jövőbe/múltba

Április közepén jelenik meg a zenekar új lemeze, a Nine Types Of Light, ez az első klip hozzá, a Will Do című számhoz. A zenekar tagjai a virtuális valóságba kirándulgatnak viccesen kinéző szemüvegeikkel; újraélhetjük tehát azt a múltat, amikor a VR volt a jövő (talán van még, aki emlékszik rá). Dugan O'Neal rendezte, szerepel benne Joy Bryant színésznő.

0 Tovább

Új videoklip: Jazzékiel - Kamilla

Másfél évig készítette ezt a videoklipet a Jazzékiel zenekar és Szabó Veszéjes Áron rendező, valamint a főleg barátokból álló népes csapat. A húszas évek expresszionista némafilmjeire hajazó, minimális költségvetésből készült videoklip egy olyan dalhoz készült, amely az együttes legutóbbi, 2009-es, Holy Shit című lemezén volt hallható.

0 Tovább

A legsikeresebb brit kislemez kiadója lemondott a formátumról

A Mercury, amely Elton John: Candle In The Windjét is kiadta, mostanában pedig például a U2-t és Arcade Fire-t, nem gyárt több (fizikai) kislemezt - kivéve indokolt esetben, mármint ha biztosra vehető, hogy nyereséges lesz.

A kislemezek eladásai nem meglepő módon nagyot estek az elmúlt években: 2006-tól 2010-ig a hétinchesek egymillióról 152 ezerre, a 12 inchesek még jobban. Eközben viszont a gyártás költségei magasak. A Mercury a jövőben "kislemezt" csak digitális letöltés formájában jelentet meg - ezek eladási ugyanis folyamatosan nőnek.

0 Tovább

Luke Vibert animált klipje

A veterán elektronikus zenész Wagon Christ alterego alatt készített Chunkothy című számához ő maga animálta és rendezte a klipet, persze segítettek neki többen.

0 Tovább

Friendly Fires: új dal, májusban jön a lemez

A brit dance-punk másodgenerációs reménysége, a Friendy Fires második albuma Pala címmel jön majd májusban, addig is itt az első új dal róla, a Live Those Days Tonight.

0 Tovább

Tracey Thorn Unbending Trees-feldolgozásának remixe

Az Unbending Trees magyar zenekar You Are A Lover című számát feldolgozta Tracey Thorn (ex-Everything But The Girl), ezt pedig remixelte a Clock Opera művésznéven dolgozó Guy Connelly. A remixet a Guardian tette először meghallgathatóvá egy lelkes írás keretében. A számról és a remixről bővebben beszélt nekünk Tracey Thorn ebben az interjúban.

0 Tovább

Voksán Virág kettős érzékszervisége


Megjelenik itthon és külföldön is (az olasz EGO Musicnál) Voksán Virág, vagy DJ Flower: Jamaican Love című száma; klipjét tavaly november óta lehet látni. A sajtóanyagból idézünk, a teljes szöveg elolvasható itt.

Ugyanazzal az ujjal, amely köré nem is olyan rég még a férfiakat csavarta, most a lemezjátszókat babrálja. Hasonló népszerűségtől övezve. Voksán Virágból DJ Flower lett, és van egy nagy előnye Sterbinszkyvel, Spigiboyjal, de szinte bármelyik sikeres DJ-vel szemben. Őt nem csupán hallgatni, de látni is szeretné a nagyérdemű. Persze, talán épp ez az, ami ellen Virág harcol. Hogy ne a „jó csajt” értékeljék benne, aki mellesleg zenél, hanem magát a DJ-t. Mintegy szakmailag. (...)  Fokozatosan a szórakozóhelyek és közönségeik is ráébredtek, hogy Virág többé nemcsak a szemnek, de a fülnek is ingere. Ez a kettős érzékszerviség pedig odáig vezetett, hogy az utóbbi években több mint 400 bulin zenélt és az ország legszínvonalasabb és legismertebb klubjai kérték fel rezidensnek (...) Mert oké, hogy Virág egy ideje a zenére koncentrál, de a látvány még mindig nagy előnyére válik.

0 Tovább

Új Battles-szám, a fagyiról

Talán van még valaki, aki emlékszik arra, hogy 2007-ben a Battles volt az egyik legforróbb dolog a világon, matekrockból és debil hülyéskedésből összerakott Mirrored című lemezük (kritika) számos év végi listán szerepelt. Júniusban jön a következő album, a Gloss Drop a Warpnál, az Ice Cream az első, ami meghallgatható róla, szerepel benne Matias Aguayo (róla lásd itt). A szám nagyjából a régi vonalat folytatja, de az ének mégis új szintre emeli a Battles zenéjét.

0 Tovább

Új dallal jelentkezik Ákos

Az énekes Utazó címmel jelentet meg új maxit, melyen az azonos című, új számon kívül nyolc egyéb felvétel is hallható, melyek az A katona imája című tavalyi lemez dalainak különböző új verziói. Az Utazó című dalba a Facebookon lehet belhallgatni, és ha minden igaz, az elektronikusabb hangzásával előrevetíti Ákos jövőbeli terveit.

A koncertfelvétel és a remixek mellett Ákos francia felkérésre írott nagyzenekari szerzeménye is ezen a kiadványon hallható először, továbbá videoklipek, koncertvideók is találhatók rajta.

0 Tovább

Kate Moss a Led Zeppelint és a Rolling Stonest szeretné esküvői bandának

Kate Moss a Jamie Hince-szel (The Kills) kötendő esküvőjén - legalábbis a Sun nem feltétlenül megbízható forrása szerint - a Led Zep és a Stones mellett még a következők szerepelnek a kívánságlistán: Kanye West, The Clash (életben lévő tagjai), Duran Duran, Primal Scream, Beth Ditto (Gossip).

A listán szereplő zenészek egy részével Kate Moss jóban van, mi több, van, akivel járt is; de az aligha valószínű, hogy pont ő fogja rávenni a Led Zeppelint (azon belül Robert Plantet) egy újabb koncertre. A Sun szerint egyébként a névtelen közelálló források Mini-Glastonbury néven emlegetik az esküvőt, aminek még nincs kitűzött helyszíne, mert rengeteg vendég várható.

0 Tovább

quart

blogavatar

Ami a Quart.hu-ból kimarad

Utolsó kommentek