Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az AC/DC megnyugtatja a nagy fehércápát

- adta hírül a döbbenetes felfedezést az ausztrál sajtó (amit mi nem olvasunk, az NME hívta fel rá a figyelmet). Ezt Matt Waller kutatta ki, aki abból él, hogy cápanéző túrákat vezet. Azt hallotta valakitől, hogy egyes búvárok zenét hallgatnak a víz alatt, és észrevették, hogy ez hatással van a cápák viselkedésére. Végigment a cd-gyűjteményén, és azt tapasztalta, hogy az AC/DC hatására a nagy fehércápák agresszivitása csökken, inkább kíváncsivá lesznek, olykor még az arcukat is odadörgölték a hangszóróhoz.

A tenger legveszélyesebb ragadozói között számon tartott fehércápának nincs füle, úgyhogy sajnos nem konkrétan a dalok (ezen belül leginkább a You Shook Me All Night Long) hatnak rájuk, inkább a bennük használt frekvenciák. Matt Waller tovább szeretné folytatni kutatásait. Egy, a cikkben megszólaltatott cápatudós szerint lehet, hogy még csak nem is a frekvenciákról van szó, hanem hogy a cápák minden új dolgot szeretnek megvizsgálni, és a zene ilyen újdonságnak számított nekik.

2009-ben volt egy kutatás, amiből az derült ki, hogy a tamarin majmokat hidegen hagyja az emberi zene, kivéve a Metallicát, mert az megnyugtatja őket.

0 Tovább

Rendhagyó Mizu-remix

Fluor megaslágeréből készült az első magyar moombahton-remix bizonyos Cole Bamboo által. A műfaj kellékei: középtempóra lassított reggaeton- és globálgettó-ritmusok, szirénázás és vuttyogás (az ún. Dutch house-ból). A Quarton itt írtunk róla először, a Mizu-remixet is bemutató Ghettobazaar segítségével itt lehet felzárkózni a világot tavaly meghódító, hazánkba most begyűrűző műfaj slágereiből.

0 Tovább

Lady Gaga egy nem nélküli, bizarr Barbie-baba

- vélelmezte Courtney Love, és azt is megfejtette, miért lett ilyen a szegény lány. Hát azért, mert ha jól megfigyeljük, azt látjuk, hogy sem lány barátai nincsenek, sem heteró férfiak. "Meleg stylistokkal és tanácsadókkal vette körbe magát, akik egy nem nélküli, bizarr Barbie-babát csináltak belőle." Courtney-t magát, mint állítja, szintén meleg férfiak nevelték fel, és szerinte egész jól sikerült a dolog; de figyelmezteti Gagát, hogy a húsruhás trükkökkel csak ideig-óráig lehet kihúzni. "A heteró srácok nem izgulnak az ilyesmire, úgyhogy ha nem figyel, a végén egy magányos drag queen lesz belőle."

1 Tovább

A Justice lerombolja a civilizációt

A Justice hosszú szünet utáni visszatérő száma, a Civilization márciusban egy reklámban debütált, most pedig elkészült hozzá a klip is. Edouard Salier rendező (Massive Attack, Air stb.) animációs rombolása monumentális, sok bölénnyel (bivallyal? vagy az ugyanaz?), a Prefixmag szerint nyilvánvaló, hogy most már nemcsak a blogokra mennek: az egész világot meg akarják hódítani.

0 Tovább

Nahát, nem is volt feloszolva a Clap Your Hands Say Yeah!


- döbbent rá a Stereogum. A CYHSY 2005-ös magánkiadásban kiadott öncímű lemeze sokáig szerepelt a "lám, az internet segítségével a semmiből is hirtelen naggyá lehet egy zenekar" mondanivalójú cikkekben. Aztán a 2007-es Some Loud Thunder pofáraesés volt (Quart-kritika itt). Azóta a "lám, az internetes korszakban seperc alatt híres lehet, aztán seperc alatt iszonyatosat bukhat egy zenekar" cikkekben szerepelt a CYHSY, bár egy idő után kevesebbet, ahogy halványult az emléke. Viszont idén visszatérnek (bár fel sem voltak oszolva), az első lemezt kiadják végre vinylen, mert azt szeretik, és lesz új is szeptemberben. Utóbbihoz igyekszik kedvet csinálni a videó.

0 Tovább

Döbbenet! Kemény zenére agresszívabban vezetünk, Coldplayre nyugodtabban!

Újabb megrázó tudományos eredmény, ez most egy brit autóalkatrész-kereskedő cég tudományos felméréséből jött ki. A zenehallgatás és vezetés közötti tudományos összefüggéseket vizsgálva feltárták, hogy tíz emberből kilencre hatással van az a zene, amit vezetés közben hallgat; tízből öt azt mondta, hogy a muzsika hangjai hatására rövidebbnek tűnik az utazás.

A tudósok szimulátorba is beültettek kísérleti alanyokat és vizsgálták nemcsak azt, hogy a zene hatására hogyan változik a vezetési stílusuk, hanem a vérnyomásukat is. Kiderült, hogy a hangos, agresszív, gyors zene megemeli a vérnyomást és egyben az átlagsebességet is. A következő listát is összeállították:

A top 5 szám, ami növeli a vérnyomást és ezáltal a sebességet

Beastie boys –Sabotage

Prodigy - Fire starter

Papa roach – To be loved

Kanye West – Stronger

Rachmaninov – Cisz-moll prelűd

A top 5 szám, ami szinten tartja a vérnyomást és biztonságosabbá teszi az utakat

Vivaldi – Négy évszak

Jack Johnson – Breakdown

Adele – Someone like You

Coldplay - Yellow

Fleetwood Mac – Landslide

0 Tovább

Összeállt a Cibo Matto

A két japán lányból álló New York-i zenekar most turnézik, jövőre még lemezt is kiad. Az utolsó Cibo Matto-album az 1999-es Stereo ★ Type A volt. Lehet, hogy a mai fiatalok nem ismerik az együttest, de a régebbi fiatalok egészen biztosan emlékeznek például a Sugar Water 1996-os klipjére (rendezte Michael Gonry).

0 Tovább

Mick Jagger és Jerry Hall lánya levetkőzőtt a Playboynak

Egy nagyobb képet és néhány kisebbet itt meg lehet nézni, igazi meztelenség nem látható rajtuk. Állítólag Elizabeth Scarlett Jaggernek hat éve megtiltották szülei, hogy levetkőzzön a lapnak. Most azt mondta, hogy ők is megértették: mivel az ember soha nem tudhatja, mikor szül gyerekeket, ezért jó dolog, ha vannak róla szép képek huszonéves korából (a lány pontosan 27 éves). Anyja, Jerry Hall modell 1985-ben szerepelt a Playboyban.

1 Tovább

Steven Tyler árboca a legnagyobb

- árulta el a TMZ tényfeltáró riportereinek Steven Adler, a Guns N' Roses volt dobosa (saját zenekara az Adler's Appetite). Egyszer látta ugyanis, amint egyszerre öt lány fogta át marokkal az Aerosmith frontemberének árbocát (a videón meg is mutatja; tényleg az árboc szót használja: rig). Az élmény megsemmisítő hatással volt Adlerre: "szerencsésnek mondhatom magam, hogy egyáltalán le tudok azóta vetkőzni"; azt is elárulta, hogy a pénisznagyobbító tabletták sem segítenek, tapasztalatból tudja.

Steven Tyler egyébként tegnap kiadott egy szólószámot (It) Feels So Good címmel, a másodikat egész életében (az első a Love Lives volt 2010-ben). Eredetileg az Aerosmithnek írta évekkel ezelőtt, de a zenekarnak nem kellett.

0 Tovább

Meghallgatható az Atari Teenage Riot-lemez

1999-ben jelent meg a digital hardcore magasan legnépszerűbb és legnagyobb hatású zenekara, az Atari Teenage Riot utolsó lemeze. Azóta az ATR összeállt, járt Budapesten is, júniusban pedig új nagylemezt ad ki, Is This Hyperreal? címmel. De már most meghallgatható az egész, elvileg az NME-n exkluzív, valójában viszont ott van a SoundCloudon is.

1 Tovább

Adele szívesen csinálná Rihannával

igen, azt, de persze akkor, ha Rihanna is szeretné - mondta az énekesnő, mármint ha a Sun nem hazudik. Adele tavaly, a nagyon (vagy: túl) szexi X Factor-döntős Rihanna-fellépés alatt jött rá, milyen jó csaj a kolléganő; azt mondta a barátnőinek: "ti is egy kicsit leszbinek érzitek magatokat, ugye?" Amúgy nagyon szereti a fiúkat és a férfiakat, még akkor is, ha néha csalódik bennük. Most viszont "szinglibb, mint bármikor". Az Amerikában is roppant sikeres angol énekesnő egyébként pont ma ünnepli 23. születésnapját.

0 Tovább

Glitch-ballada: itt az első Unbending Trees-remix

Az Unbending Trees történetének első remixét egy Londonban élő ausztrál zenész, Scott Dann készítette (Facebook), és egész jó lett: a You Are The Lover egyébként is minimalista hangszerelésű eredetijét elektronikus torzulásokkal/hibákkal gazdagítja, innen a címben olvasható stílusmeghatározás is. A remix ingyen letölthető innen. A You Are The Lovert egyébként Tracey Thorn is feldolgozta, az énekesnővel erre készítettünk interjút.

0 Tovább

Alex - itt a dubstep mix!

A múlt heti gyöngyöspatai verekedésről a térfigyelő kamera által készített felvételnek köszönhetően a horogkereszt alakút hugyozó Alex valódi internetes mémmé vált. Most már zenét is kapott, elkészült egy szombathelyi művésznek köszönhetően az Alex-Benga (Lazacz remix) (a linkre kattintva hallgatható meg), mindenkinek jó szórakozást kívánunk hozzá.

0 Tovább

Big Boi is dolgozik a készülő Modest Mouse-lemezen

Big Boi a Twitteren jelentette be, hogy éppen a stúdióban van és a Modest Mouse-zal dolgozik az együttes új lemezén. Elárulta azt is, hogy Chris Carmouche producer is részt vesz a munkában (ő volt a Sir Lucious Left Foot... és a Speakerboxxx/The Love Below producere). Big Boi úgy vélekedett, hogy a Modest Mouse tagjai a legkúlabb csávók, továbbá hangot adott annak, hogy soká éljen a funk.

0 Tovább

Betiltott lemezborító a királyi esküvő alkalmából

Andrew Liles As If Punk Rock Never Happened című hétinches picture disc-je (tkp. egy vinyl lemez, aminek egyik oldalán egy kép van) a Lemezboltok Napjára jelent volna meg, de mint honlapján írja, egyszerűen sehol nem voltak hajlandóak kinyomtatni a borítót, tehát "gyakorlatilag cenzúrázták" - pont, "mintha a punk rock soha nem történt volna meg", ahogy a cím mondja.

A borító, mint az kicsiben a képen látható, nagyon nagyban pedig a honlapról leszedhető, a királyi esküvő alkalmából készült, valóban elég zavarba ejtő montázs.

Andrew Liles egyébként nem punkzenét játszik, hanem kísérleti elektronikusat, Bandcamp-oldalán egy csomó lemeze végighallgatható.

0 Tovább

Nézd meg a Beastie Boys STÁRoktól hemzsegő rövidfilmjét!

Már kaptunk több ízelítőt is a Beastie Boys Hot Sauce Committee Part 2 című lemezhez készült félórás kisfilmből, a Fight For Your Right Revisitedből. A filmet Adam Yauch (MCA) rendezte, és feltűnik benne Elijah Wood, Will Ferrell, Jack Black, Chloe Sevigny, Kirsten Dunst, Steve Buscemi, Jason Schwartzman, Orlando Bloom, Susan Sarandon, Seth Rogen és még sokan mások. Fent a teljes film, jó szórakozást.

 

0 Tovább

A hétvége slágere

SuperStereo: Gyere

Ha esetleg elsőre mondjuk túl idiótának tűnne ahhoz, hogy a hétvége slágere legyen, akkor meg kell újra hallgatni, esetleg még egyszer átgondolni a dolgokat. A Hello Future! című, innen letölthető lemezről, kritika hamarosan.

0 Tovább

A csajok irányítják a világot Beyoncé szerint

Run The World (Girls) - ez a friss Beyoncé-szám. A cím, aztán meg a felelgető kórus elárulja, hogy ki irányítja a világot - hát a lányok! A szerző Beyoncé és The-Dream, a producer Switch (Beyoncé és Shea Taylor közreműködésével). A visszhang vegyes: van, aki szerint bátor húzás ez az energikus és nem első hallára fülbemászó dal, mások szerint viszont fókuszálatlan és kaotikus. Klipjéből még csak előzetes van, az alapján lesz benne forradalom (legalábbis felirat egy autón) és Beyoncé lovon.

0 Tovább

Tovább folytatják a balhézást a Beastie Boysnak öltözött világsztárok

A Beastie Boys májusban megjelenő új lemezéhez készülő kisfilm előzetesét a klipszemlében már láthattuk. Most itt az első videó a Make Some Noise című dalhoz, ami egyrészt a 25 éves Fight For Your Right klipjének folytatása, másrészt a trailerben már látott színészek (Elijah Wood, Danny McBride, Seth Rogen) alakítják a fiatal Beastie Boys-tagokat, de pillanatokra feltűnik még egy rakás világsztár, Steve Buscemitől Kirsten Dunstig. A rendező pedig Adam Yauch (MCA) - a Beastie Boysból. A kisfilm majd onnét folytatódik tovább, hogy a mai Beastie Boyst alakító színészek kiszálltak a DeLorean-ből, izgalmasnak ígérkezik!

0 Tovább

Teáscsésze és szörnyek a szomorú londoni éjszakában

Ghostpoet (viszonylag) új klipje a Survive It című számhoz készült; a lassú dal, hiába van benne énekesnő, nem éppen evidens választás a lemezről. A klipet UNKNOWN rendezte, nagyjából a felénél jelennek meg a szörnyek, később (spoiler!) kiderül, hogy ők is csak egy kis emberi melegségre vágynak, amiből, sajnos úgy látszik, nincs sok a londoni éjszakában.

0 Tovább

Cuki kutyusok, vartyogó basszusok

A Dubstep Dogs On Crack című vicces videóban van minden: brutális vartyogó basszusok, viccesen animált cuki kutyusok; érdemes kivárni a végét, mert az egyik félelmetes robottá alakul. Már néhány hetes a videó, de nem lehetünk ott minden mém születésénél.

0 Tovább

Feloszlott a You Say Party és a Stills is

Két kanadai zenekar is befejezte a működését a múlt héten: a You Say Party egy évvel élte túl dobosát, Devon Cliffordot, aki tavaly áprilisban, 30 évesen a színpadon összeesett és két nappal később meghalt. Akkor a zenekar még You Say Party! We Say Die! néven működött, a tragikus eset után lerövidítették a nevüket. Most viszont bejelentették az együttes feloszlását, mivel a tagok úgy érzik, "a testük nem engedelmeskedik az akaratuknak". (Az együttes 2007-es lemezéről itt írtunk, ez a dal is azon az albumon volt.)

Feloszlott a montreali The Stills is, amely posztpunk/new wave hatásokon alapuló zenéjével az előző évtized közepesen sikeres kanadai zenekarai közé tartozott. Most, három album után úgy döntöttek a tagok, külön folytatják, de azt hangsúlyozták, hogy a szakítás "baráti" volt.

0 Tovább

Keri Hilson levetkőzött az Allure magazinnak

A háttér-dalszerzőből lett énekesnő első lemezéről itt írtunk, a második már jóval kisebb visszhangot kapott. Talán ezért is döntött úgy, hogy három másik hírességgel együtt levetkőzik az Allure című női magazinnak, amely amúgy híres a különböző plasztikai műtétek elleni állásfoglalásairól, és maga Keri Hilson is azzal indokolja részvételét a sorozatban, hogy a természetes szépség mellett tegye le a garast.

0 Tovább

Tom Waits és Neil Young együtt

Tom Waits Get Behind The Mule című számába (a Mule Variations című 1999-es lemezről) beszállt Neil Young. Erre még március 14-én került sor, amikor az előbbi élő legendát beiktatták a Rock And Roll Dicsőségcsarnokba, és az utóbbi élő legenda mondta a beszédet (az itt tekinthető meg) - de csak most került fel a videó ide. (A képminőség ellenére ez a hivatalos változat.) A zenekar további tagjai: Larry Taylor, David Hildago, Marc Ribot és Casey Waits.

0 Tovább

Nem érvényesek a lopott jegyek a Balaton Soundra

Lopott Balaton Sound-jegyek kerültek a feketepiacra, ámde ezek nem lesznek érvényesek: sorszámukat letiltották - írja a Sziget iroda, amely hamarosan nyilvánosságra hozza e sorszámokat. A közleményben az is olvasható, hogy nemcsak a jegylopás, de azok megvásárlása és felhasználása is bűncselekmény, úgyhogy mindenki csak a kijelölt jegyterjesztőknél vásároljon.

0 Tovább

quart

blogavatar

Ami a Quart.hu-ból kimarad

Utolsó kommentek